Εταιρικό προφίλ

Η Εταιρία

Η Alfa seeds είναι Ελληνική εταιρεία, με έδρα τη Λάρισα και δραστηριοποιείται από το 1995 στους τομείς της σποροπαραγωγής και της εμπορίας σπόρων. Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των δημητριακών και οσπρίων και έχει πλέον το κρίσιμο μέγεθος και την συμπαγή μορφή που της επιτρέπει να ισχυροποιεί διαρκώς την παρουσία της σε όλα τα πεδία των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

Εφαρμόζοντας συμβολαιακή γεωργία, η εταιρία παράγει και εμπορεύεται πιστοποιημένους σπόρους Δημητριακών (σκληρό και μαλακό σιτάρι, κριθάρι) και Οσπρίων (φακή, ρεβίθι), ενώ διαθέτει επίσης πιστοποιημένους σπόρους βρώμης, καλαμποκιού, σόργου, Κτηνοτροφικών Ψυχανθών (μηδική, μπιζέλι), Λειμώνων (λόλιο) και Βιομηχανικών Φυτών (βαμβάκι).

Η επιχειρηματική εξωστρέφεια της Alfa seeds επιβεβαιώνεται από σημαντικές συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε μια συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση των υπηρεσιών της, επενδύοντας στην έρευνα και καινοτομία νέων καλλιεργειών και ποικιλιών και εμπλουτίζοντας διαρκώς τον κατάλογο των προϊόντων της.

Σε συνεργασία αυστηρά επιλεγμένους οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, διενεργεί πιλοτικές δοκιμές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αξιολόγηση των ποικιλιών σε διάφορες εδαφο-κλιματικές ζώνες και σε πραγματικές συνθήκες καλλιέργειας πριν εισέλθουν στην αλυσίδα πολλαπλασιασμού ή στην απευθείας εμπορική διάθεση.

Ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα σποροπαραγωγής και αξιοποιώντας μηχανολογικό και εργαστηριακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, για τον καθαρισμό, την επένδυση, τη συσκευασία και τον έλεγχο του σπόρου, η εταιρεία διασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας.

Ανάμεσα στα ισχυρά πλεονεκτήματα της Alfa seeds είναι η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες και η απασχόληση εξειδικευμένου στελεχιακού και επιστημονικού δυναμικού που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για όλες τις δραστηριότητες και αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύει την πιο σημαντική της επένδυση, υποστηρίζοντας τα προϊόντα της εταιρείας σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας.

Η εταιρία κοιτά το μέλλον επενδύοντας στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση σε όλους τους τομείς, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία σε συνεργάτες, προμηθευτές, μετόχους και εργαζόμενους. Έτσι πετυχαίνει οργανική ανάπτυξη και οικονομική απόδοση σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυναμικό περιβάλλον, με στόχο να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Alfa-Seeds
Alfa-Seeds