Μεσόσπερμη ποικιλία που δημιουργήθηκε
στα πλαίσια των βελτιωτικών προγραμμάτων
οσπρίων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών
(ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), προϊόν επιλογής από τοπικό
πληθυσμό. Ποικιλία με άριστη βραστικότητα και εξαιρετικά
γευστικά χαρακτηριστικά, κατάλληλη για τη
βιολογική γεωργία.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
Εγγεγραμμένη : 2006
Ιδιοκτησία : ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Δεν είναι γενετικά τροποποιημένη
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΟΥ
Ύψος : 45 - 65cm
Βάρος 1000 σπόρων : 350 - 380gr
Xρώμα άνθους : Λευκό χωρίς νευρώσεις
Σχήμα καρπού : Στρο γγυλό με χρώμα κίτρινο έως κιτρινο - καφέ με αυλακώσεις
Εποχή σποράς : Kαι το φθινόπωρο (τέλος Νοεμβρίου) με 16-18Kg/στρ.
Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 160-240Kg/στρ. σε
ξερικά χωράφια, ενώ με σωστό πρόγραμμα άρδευσης
πλησιάζει τα 400kg/στρ.
ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως -10ºC)
Πολύ ανθεκτική σ την ξηρασία
Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις-αποδίδει
ικανοποιητικά ακόμα και σε πολύ φτωχά εδάφη
Χαρακτηριστική ανθεκτικότητα σε όλες τις φυλές της
ασκοχύτωσης (Ascochyta rabiei) που υπάρχουν στην Ελλάδα
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 25kg
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ
ΑΣΚΟΧΥΤΩΣΗ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ