Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίου

25/09/2012Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίουΣτον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια» του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση – η οποία φέρει τις υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης – σύμφωνα με την οποία οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος υπολογισμού των ποσών για την επιστροφή του φόρου αγροτικού πετρελαίου. Να σημειωθεί ότι αν δεν αλλάξει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό του ΥπΑΑΤ σήμερα, θα πιστωθεί η πρώτη δόση (50%) των χρημάτων της επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες. 

Αναλυτικά σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ η οποία δημοσιεύθηκε: 

«Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων με συντελεστή εικοσιένα (21) ευρώ ανά χιλιόλιτρο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για την εκτέλεση εργασιών με μηχανοκίνητα μέσα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5, του άρθρου 78 του Ν.2960/2001 όπως ισχύει, είναι τα πρόσωπα που προσδιορίζονται ως γεωργοί, με βάση τις αιτήσεις − δηλώσεις τους για την ενιαία ενίσχυση, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) (ενεργοί – συνταξιούχοι) και τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Επίσης αναφέρεται ότι: «Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. είναι και τα νομικά πρόσωπα, που προσδιορίζονται με βάση το άρθρο 5 της με αριθ. 4985/21−06−2010 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄/1026/02−07−2010) και τα στοιχεία των αιτήσεων−δηλώσεών τους για την ενιαία ενίσχυση, όπως είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Δικαιούχοι για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων, είναι επίσης πρόσωπα ή συνεταιρισμοί που χρησιμοποίησαν εντός της χρονικής περιόδου 01−01−2011 έως και 31−12−2011 το ως άνω πετρέλαιο για τη λειτουργία αντιπαγετικών ανεμιστήρων».