Εντυπωσιακό field day της ALFA SEEDS

03/06/2018Εντυπωσιακό field day της ALFA SEEDSΠερισσότερες από τριάντα ποικιλίες σιτηρών συγκεντρωμένες σε έναν πειραματικό – επιδεικτικό αγρό παρουσίασε η Alfa seeds στο εντυπωσιακό field day που διοργάνωσε, στο πλαίσιο των διατοπικών δοκιμών αξιολόγησης ποικιλιών που διενεργεί κάθε χρόνο. 

Οι προσκεκλημένοι, συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας από τον χώρο της βιομηχανίας αλεύρων και ζυμαρικών, των καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και της παραγωγής και εμπορίας σιτηρών, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες σκληρού και μαλακού σιταριού, κριθαριού ζωοτροφών και κριθαριού ζυθοποιίας που διαθέτει ή σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά η Alfa seeds και να ενημερωθούν από τους γεωτεχνικούς της εταιρείας για τα ειδικά χαρακτηριστικά σταθερότητας, υψηλής παραγωγικότητας και εξαιρετικής ποιότητας που αποτελούν την ταυτότητα των προϊόντων της.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Syngenta με κορυφαίες ποικιλίες που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά η Alfa seeds (Iride, Levante, Normano, Odysseo, Genesis) και ποικιλίες που καλλιεργούνται σε συμβολαιακή γεωργία από την Alfa seeds για λογαριασμό της Barilla (Svevo, Pi-Greco, Reale). Παράλληλα αναλύθηκαν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας επένδυσης σπόρου με το VIBRANCE DUO. Με αφορμή την εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα νέο είδος δημητριακού, αποτέλεσμα διασταύρωσης σκληρού σιταριού με κριθάρι που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά και θα καλλιεργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Tritordeum, όπως ονομάζεται, συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους προσκεκλημένους, οι οποίοι δοκίμασαν παραδοσιακά προϊόντα φτιαγμένα από το συγκεκριμένο αλεύρι και το μεράκι του συνεταιρισμού γυναικών Αγίων Αναργύρων Λάρισας.

Η Alfa seeds ΑΒΕΕ, πρωτοπόρος στον χώρο των δημητριακών και οσπρίων, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύεται για ακόμη μεγαλύτερες καινοτομίες στο μέλλον.