Μεγαλόσπερμη ποικιλία που δημιουργήθηκε
στα πλαίσια των βελτιωτικών προγραμμάτων
οσπρίων του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών
Φυτών (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), προϊόν επιλογής
από τοπικό πληθυσμό.
Ποικιλία με άριστη βραστικότητα και
εξαιρετικά γευστικά χαρακτηριστικά.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ
Εγγεγραμμένη : 2006
Ιδιοκτησία : ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΤΟΥ
Ύψος : 70cm
Βάρος 1000 σπόρω ν : 470 - 530gr
Xρώμα άνθους : Λευκό χωρίς νευρώσεις
Μέγεθος καρπού : Mεγάλο
Σχήμα καρπού : Στρο γγυλό με χρώμα κίτρινο-καφέ με
ανώμαλη αυλακωτή ε πιφάνεια
Εποχή σποράς : Αργά το Νοέμβριο, ωστόσο, στις
περισσότερες περιοχές σπέρνεται την άνοιξη από 20
Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου
Η άριστη πυκνότητα φυτών/στρ. (περίπου 45.000 φυτά)
επιτυγχάνεται με σπορά 18-20Kg/στρ.
Η μέση στρεμματική απόδοση είναι 150-200Kg/στρ. σε
ξηρικά χωράφια, ενώ με κατάλληλη άρδευση ξεπερ νάει τα
300Kg/στρ..
ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Άριστη προσαρμογή ακόμα και σε πολύ φτωχά εδάφη
Ανθεκτική στην ξηρασία και μέ τρια ανθεκτική στις
χαμηλές θερμοκρασίες (έως -5ºC)
Ευαίσθητη έως ανεκτική στην ασκόχυτα (Ascochyta rabiei)
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 25kg
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΕΥΣΤΚΑ
ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ